Limba română, întrebare adresată de magdarasfatata, 9 ani în urmă

Alcatuiti o compunere de 15-20 de randuri sa fie descriptiva despre manifestarile imprevizibile ale naturi: exemplu:atunci and incepe o furtuna sau o inundatie, o alunecare de teren ,un cutremur .Sa alegeti din aceste variante una Va rog imi trebuie urgent ca nu am timp sa o fac ca maine am teza la romana si nu am timp sa o fac dau funta

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de davidescuis
10
Stateam linistit si priveam cerul senin si plin de sorele arzator al verii. Era o caldura torida, greu de suportat. Gâzele abia mai respirau. Nicio frunza nu se clintea, iar linistea apasatoare inconjura natura poleita.
Deodata, toata natura s-a trezit speriata dintr-un somn molesitor. Vantul umfla panzele copacilor, norii alergau amenintatori, si s-a pornit potopul. Apele curgeau involvurate, baltile cresteau amenintator. Totul era o mare de apa.Era un dezastru. Parca venise sfarsitul lumii.
Si deodata cerul s-a luminat, norii dadeau bir cu fugitii iar soarele punea din nou stapanire peste natura. Doar apele involvurate carand ruine mai aminteau de potopul care trecuse.
Alte întrebări interesante