Limba română, întrebare adresată de madalinabucure, 9 ani în urmă

Alcatuiti o descriere stiintifica de 5 randuri a unei forme de relief sau a unei zone turistice.Apoi alcatuiti o descriere artistica de 5 randuri a aceleasi zone de relief,zone turistice.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
23
Statiunea Baile Felix se afla situata la cativa km distanta de municipilul Oradea. Dispusa intr-o zona cu o clima temperata, cu veri racoroase si cu ierni blande, statiunea a atras de a lungul secolelor oamenii cu afectiuni care veneau aici la tratament. Complexul este alcatuit din peste 20 hoteluri si pensiuni care pe langa tratament mai ofera si o serie de activitati ludice si de recrere: cinema, teatru, concerte, excursii etc.
Pe meleagurile bihorene se afla o splendida statiune de tratament; aici printre fagi si brazi sufletul omului cauta alinare, cauta linistea in sanul naturii. Ciripitul pasarilor trezesc si incanta urechile oamenilor in fiecare dimineata, parfumul si imaginea bobocilor de nufar de pe lac fac sa tresalte inima privitorului. Aici, in acest coltisor de rai sufletul se inalta tot mai sus cautand ruperea lanturilor de lumea materiala.
Alte întrebări interesante