Biologie, întrebare adresată de gliter95, 8 ani în urmă

Alege unul dintre hidra de apă dulce, coralul, dedițelul de mare
Precizeaza: alcătuire, cum se hrănește, cum se deplasează, respirație, înmulțire și importanță
Dau coroanaaaaaa✨​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de costeaileana062
1

Coralii sunt animale nevertebrate marine din clasa Anthozoa, încrengătura Cnidaria. În mod tipic ei viețuiesc în colonii compacte formate dintr-o mulțime de polipi. Polipii sunt uniți între ei prin canale calcaroase. După moartea lor, pe vechiul schelet calcaros se adaugă altul. Așa se formează recifele de corali. Orificiul buco-anal al fiecărui individ este înconjurat de 8 tentacule.

Sistem digestiv

Este una dintre cele mai primitive din întregul regat animal. Are o singură deschidere care are o dublă funcție: gură și anus. Prin el intră nutrienții în animal. În mod similar, are un spațiu, cunoscut sub numele de cavitate gastrovasculară care ocupă aproape întregul corp al animalului, în care are loc procesul digestiv.

Sistem reproductiv

De asemenea, este destul de simplu. Gonadele sunt situate pe marginile libere ale mezenterelor cavității gastrovasculare. Acolo sunt produși gametii, care sunt eliberați de animal pentru a avea loc fertilizarea.

Este important de menționat că la corali este posibil să se găsească specii hermafrodite, atât cu gonade masculine, cât și feminine. Pe de altă parte, există și specii în care sexele sunt separate.

Habitat și distribuție

Coralii sunt distribuiți pe scară largă în întreaga geografie mondială. Sunt cele mai abundente în tropice și subtropice, în special în zona indo-Pacifică și la vest de Oceanul Atlantic. Faimoase la nivel mondial sunt Marea Barieră de Corali de pe coasta australiană și recifele de corali de pe coasta mexicană.


gliter95: msssss✨✨✨✨✨
costeaileana062: cpl <3
Alte întrebări interesante