Limba română, întrebare adresată de Demetrya, 8 ani în urmă

Am nevoie de o compunere la persoana a 3-a de o pagina de caiet studențesc in care personajul principal sa fie un urs

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CatiKosh
0

Răspuns:Intr-o zi de vara, ursul Martin se porni la cules mure.Mergea el prin padure si pornind el spre mure era cu gândul doar la ele.

Dar, cum a ajuns el la tufă, și-a dat seama ca s-a rătăcit prin pădure.Plangea amarnic si îi era foarte dor de casă.

Tot plângând în continuare o veverita îl găsi și îl întrebă de ce plânge. Ursul i-a povestit toată povestea și veverita i-a propus sa-l ajute sa își găsească casa. Ea l-a liniștit pe Martin. Așa cei doi s-au împrietenit. Ursul și-a făcut provizii pentru drum și au plecat mai departe. Veverita s-a bucurat foarte tare pentru că a observat că pe pământ s-au imprimat urmele lui Martin. Au pornit cei doi prieteni după acele urme, dar o nenorocire s-a întâmplat: A început ploaia. Ei au avut noroc ca ploaia a fost scurta, dar a fost de ajuns ca sa șteargă urmele. Ursul a început din nou să plângă. Dar a văzut că când s-a pornit de acasă nu și-a încheiat geanta si de acolo curgea miere. Prietenii au pornit mai departe.

Martin sărea de bucurie ca a zarit în cale casa lui. Veverita s-a întristat ca drumurile lor se despart, dar ursul a invitat-o la el acasă să trăiască.

Iată pentru ce sunt prietenii!

Alte întrebări interesante