Istorie, întrebare adresată de lucavlad1311, 7 ani în urmă

Am nevoie de un referat despre cum trăiau romani. Trebuie sa aibă 500 de civinte​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de artiom272010
0

Răspuns:

Roman Civilization Life Referat

Artiom Soloviov

Am nevoie de un referat despre cum trăiau romani. Trebuie sa aibă 500 de civinte

Romanii au trăit într-o societate complexă, organizată în jurul Imperiului Roman, care a durat din 27 î.Hr. până în anul 476 d.Hr. Societatea romană era divizată în mai multe clase sociale, fiecare cu roluri și drepturi diferite. Cetățenii cei mai importanti erau senatorii, care erau în mare parte alcătuiți din nobilimea veche.

În această societate, familia era considerată cea mai importantă instituție. Tatăl era autoritatea suprema în familie și avea putere de viață și de moarte asupra membrilor familiei sale. Educația era considerată foarte importantă și copiii erau învățați începând de la vârsta fragedă în artele oratorice, matematică și literatură.

Religia romană era politeistă, iar cultul zeilor era un aspect important al vieții cotidiene. Roma avea un sistem dezvoltat de temple, preoți și sacrificii animale, care ajutau la menținerea pace și armoniei în societate.

Romanii au avut o economie de piață bine dezvoltată, cu comerțul fiind un aspect important al vieții lor. Au construit și întreținut o rețea vastă de drumuri, care a permis circulația rapidă a mărfurilor și informațiilor între diferitele regiuni ale imperiului.

Aceștia au avut, de asemenea, un sistem de justiție bine organizat, care a permis stabilirea și menținerea ordinii sociale. Legea era aplicată în mod egal tuturor cetățenilor, indiferent de poziția socială sau averea lor.


artiom272010: super ca team ajutat
lucavlad1311: ms
Alte întrebări interesante