Limba română, întrebare adresată de danielatriboi97, 8 ani în urmă

Am nevoie urgent de un text argumentativ despre comunicare .Dau coroană ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
1

Răspuns:

Salut! Sa te ajut cu cateva informatii despre comunicare

Comunicarea este un  proces vital in consolidarea relatiilor umane, fiind  cheia catre succes in relatii pe parcursul intregii noastre vieti. Abilitatea de a comunica eficient se datoreaza    in general experientei  acumulate pe parcursul desavarsitii educatiei, dar si in schimbul de mesaje, opinii sau dialog cu cei apropiati si nu numai.

O cumincare eficienta  presupune urmatoarele aspecte:
- claritatea mesajului

- stabilirea obiectivelor si a asteptarilor - orice individ care transmite un mesaj trebuie sa isi stabileasca teluri realiste pe care le urmareste in urma comunicarii.

- un canal de comunicare propice – mesajul odata creat, trebuie livrat in cel mai bun format. De exemplu, comunicarea orala este cea mai buna metoda pentru a castiga increderea cuiva, insa nu este intotdeauna cea mai la indemana. De aceea, pentru comunicarea in scris trebuie creat un mesaj diferit.

- interactivitatea – daca o singura persoana este cea care vorbeste, fara a astepta feedback din partea interlocutorilor, fara a oferi informatii suplimentare sau fara a asculta si opiniile celor din jur, nu este comunicare, ci un simplu monolog.

- empatia – comunicarea este un proces care se realizeaza cu aportul tuturor partilor implicate. Prin urmare, comunicarea nu presupune numai transmiterea unui mesaj, ci si capacitatea de a asculta. Astfel, ii aratam interlocutorului respectul cuvenit si ne prezentam interesul fata de ceea ce are sa ne comunice.

Explicație:


danielatriboi97: mulțumesc mult
Komisarul: cu plăcere!
SimonaIustin: Komisaru
SimonaIustin: ma puteți ajuta și pe minee la romana?
Komisarul: am răspuns deja
user105: Buna, komisarul, ma poti ajuta te rog la ultima întrebare postată? am mare nevoie
Komisarul: Salut! Am dat deja un raspuns.
Alte întrebări interesante