Limba română, întrebare adresată de Tini101, 9 ani în urmă

Am o intrebare legata de evaluarea nationala-lb. romana.Stiti ca ni se da o compunere,de ex. sa motivam ca textul este o fabula.Ni se precizeaza sa scriem doua trasaturi ale fabulei.Intrebarea:Scriu doar definitia sau inca o caracteristica,adica in definitia aia sunt mai multe caracteristici sau definitia reprezinta doar o trasatura?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de viovioryca
2
Scrii definitia si daca specifici si caracteristici ( ceea ce este cat mai bine) acestea trebuiesc argumentate cu exemple din text. Cu cat scrii mai multe cu atat mai bine. Succes!

Tini101: Multumesc !
Tini101: Deci,daca scriu definita,ma incadrez in cele doua caracteristici?
viovioryca: Deci, scrii definitia completa, pe urma poti spune ca apartine fabulei prin caracteristicile urmatoare...si tu dai exemple din acel text. Poti scrie si 2,3,4 ca asa cu siguranta primesti punctaj maxim. NU iti scade din punctaj daca scriimai multe.
viovioryca: Coroana? :o3
Răspuns de ste
1
La orice compunere argumentativa incepi cu definitia, iar in definitie sunt trecute si trasaturile. Cu ocazia asta corectorii / profesorii stiu ca tu stii despre ce e vorba!
In def. apar si trasaturile, iar tu, din fragmentul citat extragi cele doua , trei caracteristici pe baza carora iti alcatuiesti argumentele.

Tini101: Dar pot pune inca o trasatura dupa definitie?Poate nu e de ajuns.
Alte întrebări interesante