Limba română, întrebare adresată de NoemiBadin, 9 ani în urmă

Am si eu nevoie de un model de compunere semnificativa a mesajului transmis de un text  care ar fi structura? Ce trebuie sa scriu si introducere si cuprins?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ancuuxd
3
Cand incepi sa scrii despre semnificatia unui titlu ( se mai intalneste) sau pur si simplu despre un anumit text , incepi prima data cu numele sau si autorul , in introducere vorbesti despre autor despre cum crezi ca vede autorul ceea ce a scris, in cuprins te folosesti de actiunile intamplate , creionezi figurile de stil , sentimentele autorului. Iar in incheiere iti spui opinia despre acel text. :)
Răspuns de ilincatudor
2
In  introducere poti spune cate ceva despre text, autorul. In cuprins poti spune mesajul. Figurile de stil si imaginile artistice contribuie la scoaterea in evidenta a mesajului. Spui despre sentimentele transmise de catre autor prin mesajul lui, iar ca incheiere poti face o concluzie. Succes! ^^


NoemiBadin: multumesc. Iar daca am text argumentativ, trebuie ca in prima parte sa scriu despre procedeele artistice, dar cum ar trebui sa sune al doilea argument?
Alte întrebări interesante