Limba română, întrebare adresată de rocky54, 8 ani în urmă

Ar putea cineva sa îmi scrie un rezumat scurt despre cartea Istoria lui Răzvan??

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Goapo17
5

Explicație:

Sunteţi aici: Acasa / Recenzii / 10-12 ani / Istoria lui Răzvan, de Horia Corcheș

Istoria lui Răzvan, de Horia Corcheș

BY RALUCA

4 COMENTARII

Trecutul, prezentul și viitorul merg mână în mână. Vremurile se schimbă, istoria se scrie, dar esența lucrurilor rămâne aceeași: suntem aceeași oameni din trecut, cu aceleași sentimente și trăiri sufletești, cu aceleași bucurii sau tristeți, cu aceleași pasiuni și doruri. Aceasta este o mare învățăminte pe care, cred eu, ar trebui s-o extragem din cărțile de istorie, dar din păcate,în schimb, noi ne chinuim să memorăm ani de domnie sau bătălii. Anii nu mai contează, fie că suntem în 100 îHr, în 1465 sau 2030, oamenii suferă și iubesc la fel, stârnesc războaie din aceleași motive și poartă aceleași lupte (doar armele s-au schimbat).

Motivul pentru care mi-a plăcut Istoria lui Răzvan este tocmai pentru că am simțit că este transmis acest mesaj. Da, copiii noștri trebuie să cunoască istoria, să știe cine au fost înaintașii noștri, dar e foarte important și cum învață. Prin joc înveți cel mai bine, iar Corcheș vrea să ne arate că istoria poate fi distractivă.

Despre ce e vorba în Istoria lui Răzvan

Aceasta nu este o carte de istorie. Este o poveste care combină foarte bine imaginația cu evenimente reale din trecut. Este o poveste în care informațiile despre Mihai Viteazu, Ștefan cel Mare și alți domnitori români sunt destul de vagi, doar atât cât să stârnească interesul copiilor.

Scrisă sub forma unei corespondențe între doi prieteni (presărată din când în când cu intervenții ale unor profesori care analizează și scot în evidență greșelile celor doi copii), cartea spune povestea călătoriei în timp a unui băiat din viitor, un băiat care caută în trecut răspunsuri la problemele sale din prezent.

Personajul principal, Răzvan, este un băiat din viitorul nostru, un viitor cu androizi și gadget-uri ultra-tehnologizate, cu holograme și alte minunății din-astea, un viitor unde cărțile și caietele din hârtie cu scris de mână își au locul doar în muzee. În acest context, Răzvan găsește caietul de istorie al bunicului său și, când sângele său de la o mică rană la deget se îmbină cu cerneala de pe caietul de istorie, el se întoarce în timp, chiar în vremurile despre care scrie bunicul pe paginile respective. El începe astfel să descopere istoria românilor și se folosește de această aventură pentru obținerea unor scopuri personale .


Goapo17: cp
Alte întrebări interesante