Matematică, întrebare adresată de genyx, 10 ani în urmă

Aratati ca :
1+sin 2x=(sinx+cosx) , 1-sin 2x=(sinx-cosx)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cyborg
4
din teorema lui Pitagora ..... r ^ 2 = x ^ 2 + y ^ 2 împărți prin prin r ^ 2 .. ie.r ^ 2 / r ^ 2 = x ^ 2 / r ^ 2 + y ^ 2 / r ^ 2 :. se presupune că .. 1 = x ^ 2 / r ^ 2 + y ^ 2 / r ^ 2 1 = (x / r) ^ 2 + (y / r) ^ 2 dar sinΘ = y / r, cosΘ = x / r de înlocuire ... 1 = sin ^ 2Θ + cos ^ 2Θ

Cyborg: sin ^ 2X + cos ^ 2X = 1

LHS

= Sin ^ 2X + cos ^ 2X

= SinXsinX + cosXcosX

= Cos (XX)

= Cos0

= 1
genyx: multumesc mult
Cyborg: Cu placere...ma marchezi ca cel maib..te rog!!!
genyx: ok
Cyborg: Iti multumesc si eu atunci!
genyx: cu placere
Alte întrebări interesante