Limba română, întrebare adresată de Georgeee20, 9 ani în urmă

Argumentare basm sau un link catre o argumentare bine facuta .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de olteanuionut89
66
Introduce :
  Basmul este specia a genelui epic in proza in care intamplarile reale se imbina cu cele fantastice , cu personaje inzestrate cu puteri supranaturale , aflate in confruntare , reprezentand binele si raul.Fiind o creatie populara are caracter anonim si colectiv , dar si oral.
   In opinia mea , opera literara ".." culeasa de "..." , apartine acestei specii literare , deoarece prezinta toate particularitatile acesteia.

Cuprins:
   In primul rand , coordonatele spatio-temporale sunt nedeterminate (arati cu exemple).Apar formule traditionale : de introducere (a fost odata ca niciodata) ce au rolul de a ne introduce in lumea basmului , mediene (si merse , si merse) ce ne mentin in lumea basmului si de incheiere (s-am incalecat pe-o sa) care ne scot din lumea fabuloasa a basmului.Sunt prezente numerele magice specifice (3.7 etc) precum si obiectele magice sau ajutoarele magice (exemple daca ai)
   In al doil rand , intamplarile reale se imbina cu cu cele fabuloase (rezumat pe scurt).Personajele sunt etcetc binele si etcetc raul. Xulescu este personajul principal al operei , deoarece este prezent la toate momentele actiunii , reprezentant binele si un ideal etc. Este caracterizat direct/indirect (caracterizarea pers. pe scurt)
      In plus caracterul popular al operei este redat de prezenta cuvintelor si expresiilor ppulare (exemple) , dar si al diminutivelor/

Incheiere:
   In concluzie , textul (...) este un basm popular


Model propriu:) Scris pe loc

olteanuionut89: P.s. a treia pe ziua de azi:))
Georgeee20: Foarte tare , mersi mult ;)
olteanuionut89: npk :)
Alte întrebări interesante