Limba română, întrebare adresată de Claundiam, 8 ani în urmă

As vrea 2 poezi povestite in scris

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Lenna10
0
Pai o sa aleg poezia "Balada unui greier mic"

În aceasta poezie este vorba de un greieraș caruia îi placea distractia.Pe tot timpul verii,el se distra cantand la chitara sa,uitand de vremurile ce vor urma.Acesta privea furnicile cum se pregătesc cu provizii de dimineata pana seara,dar el nu s-a gandit nici macar un moment la ce va fii,si continua sa se distreze.
Iata ca si vremurile grele au sosit,impreuna cu iarna cea friguroasa lasandu-si in drum covorul alb si rece.Greierasul,care aproape înghetase,a plecat catre casa furnicilor,pentru a le cere ceva de mancare si un adapost.Acestea l-au refuzat,dupa cum merita,spunandu-i ca vara se distra,si nu a pierdut o clipa pentru a se gandi la ce va urma,iar greierașul a plecat.

Sper sa-ti placa...coroana??
Răspuns de Harley12312
0
Poezia ,,Lacul,, de Mihai Eminescu
În aceasta poezie autorul își exprima gândurile și sentimentele de dragoste și melancolie prin intermediul eului liric. Autorul contopește aceste sentimente cu natura de care este înconjurat, în așteptarea sosirii persoanei iubite, care nu își mai face apariția, fiind doar în imaginația autorului.

Poezia ,,Emoție de toamnă,, de Nichita Stănescu

În această poezie autoru exprimă sentimente de fericire si împlinire, fiind alături de persoana iubita, a căror ochi sunt comparați cu un izvor. Autorul compară frumusețea persoanei iubite cu natura, sentimentele îmbinându-se cu cadrul terestru si cosmic.

Sper că te-am ajutat!
Alte întrebări interesante