Limba română, întrebare adresată de antoniacosmina2096, 8 ani în urmă

B. 30 de puncte Scrie un text de 10-15 rânduri în care să relatezi o întâmplare trăită de tine în prima zi de şcoală. În redactarea textului, vei avea în vedere:
• să respecţi tema şi să prezinți întâmplarea sub forma unei relatări;
• să existe introducere, cuprins şi încheiere, fiecare idee nouă fiind marcată printr-un paragraf;
• să te exprimi corect, clar și adecvat; să respecţi normele de ortografie şi de punctuaţie;
să fii atent/atentă la aspectul textului, adică la așezarea în pagină şi la felul cum scrii. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andrazoitanu
6

Răspuns:

Cu o zi înainte de a începe prima zi de școală, adică duminică am avut forte multe emoții. În aceea zi am cumpărat flori și mă gândeam încontinu la următoarea zi.

Evenimentul va începe la ora 08:30, deci trebuie să mă pregătesc. M-am dat obosit/ă jos din pat și mi-am făcut rapid rutina. Am luat micul dejun și după am început să mă aranjez, mi-am alea hainele și mi-am făcut părul.

Pe la ora 07:50 am plecat spre școală abia așteptând să-mi revăd colegii și prietenii.

Evenimentul a început cu câteva lucruri introductive și mai spre final cu imnul țării.

După asta, ne-am grupat cu toții și am mers în clasa noastră unde am vorbit despre cum ne-a fost vacanță și despre ce vom face în primele săptămâni.

La ora 12:30 am plecat acasă povestindu-i mamei ziua.

M-am simțit foarte bine și sunt gata pentru un nou an școlar alături de colegi și profesori!

Sper că te-am putut ajuta! :)))


andrazoitanu: kjj
luncaovidiu: Dar e Text
andrazoitanu: păi zice să fie un text
Răspuns de tudoracheroxanairis1
2

Răspuns:

In prima zii de scoala, m am tezit nerabdatoare de dimineata, am mancat, m am spalat pe dinti si m am imbracat. M am dus la florarie sa cumpar un aranjament deosebit pentru doamna diriginta, avea flori multiculore si era placut sa te uiti la el. Mama mea m a condus pana la scoala, iar dupa aceea a plecat.

  M am dus la locul unde scria "clasa 5A" pe jos si am asteptat cu rabdare sa ajunga si colegii mei. Anul acesta va fii diferit, deoarece trec de la Primar la Gimnaziu si voi avea Diriginta in loc de Invatatoare si profesorii diferiti la fiecare materie.

Dupa zece minute, au inceput si alti copii sa vina.Vad copii de la clasele a 5-a pana la a 8-a si ia ceva timp sa procesez ca este prima zii de a 5-a. Doamna directoare incepe sa strige clasele, iar cand aud "5A" o vad prima oara pe doamna diriginta, avea parul (ce culoare are parul doamna diriginta a ta) si ochii (o culoare). Era cam de inaltimea mea, dar eu sunt deja destul de inalta.

Ne-a ghidat in clasa pe care o vom avea pentru restul anului. Pe tabla scria "Bun venit in clasa a 5-a'" iar deasupra tablei erau postere si desene colorate in culori aprinse.

Am primit niste fise de completat si sa ne descriem insusi.

Dupa doua ore de stat la scoala, m am dus acasa si am citit in liniste restul zilei

Sper ca iese de 10-15 randuri

Alte întrebări interesante