Limba română, întrebare adresată de vlad06743, 8 ani în urmă


B. Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă prietenii contribuie sau nu
la depășirea momentelor dificile din viață, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din
volumul Amintiri despre Octavian Goga de I. Peltz, cât și la experienţa personală sau culturală.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TatianaB
2

Prietenii contribuie sau nu la depășirea momentelor dificile din viață, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Amintiri despre Octavian Goga de I. Peltz, cât și la experienţa personală sau culturală.

În decursul vieții avem parte de mulți prieteni, unii sunt alături doar într-un capitol al vieții, iar cu alții ne scriem întreaga carte. Prietenii adevărați sunt acele persoane care ne sunt alături la bine și la greu, la necaz și la durere, și chiar dacă viața ne aruncă în diferite colțuri ale lumii, noi sufletește mereu suntem aproape.  

Făcând o legătură cu fragmentul textului „Amintiri despre Octavian Goga” de I. Peltz, este foarte important să ai prieteni aproape. Octavian își pierduse fratele, însă nu a fost lăsat să treacă peste această durere în singurătate, prietenii au venit cât de repede au putut și au încercat să-l susțină prin discuții.

Prietenii alături de familie, sunt acele persoane care contribuie la depășirea momentelor dificile din viață pentru că ei ne susțin și ne dau motive să luptăm și să mergem mai departe. Ei zâmbesc, plâng împreună cu tine și au grijă să nu te simți niciodată singur.

Într-o concluzie pot adăuga că prietenii ne colorează viața, ne învață să fim mai buni și ne susțin în tot ce dorim să înfăptuim.

Proverbe despre prietenie putem vedea aici: https://brainly.ro/tema/714663

Succes!
#SPJ9

Alte întrebări interesante