Limba română, întrebare adresată de alinus6048, 8 ani în urmă

B. Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă este importantă sau nu
perseverența în atingerea scopului propus, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din
volumul Memorii de Valeriu Anania, cât şi la experienţa personală sau culturală.
20 de puncte
în redactarea textului, vei avea în vedere următoarele repere:
- formularea unei opinii faţă de problematica pusă în discuție, enunțarea și dezvoltarea corespunzătoare a două
argumente adecvate opiniei şi formularea unei concluzii pertinente;
14 puncte
- utilizarea corectă a conectorilor în argumentare, respectarea normelor limbii literare (norme de exprimare, de
6 puncte
ortografie şi de punctuație), așezarea în pagină, lizibilitatea.
în vederea acordării punctajului pentru redactare, textul trebuie să aibă minimum 150 de cuvinte și să
dezvolte subiectul propus.
120 Limba şi literatura română. Ghid complet pentru Bacalaureat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anonym777
7

Răspuns:În opinia mea, este foarte importantă respectarea unei metode de lucru pentru atingerea unui scop propus, deoarece metoda de lucru reprezintă un sistem bazat pe mai multe principii care au finalitatea de atingere a unui scop anume. Așadar, respectarea unor norme de lucru poate conduce la multiple reușite într-un anumit domeniu.

În primul rând, un prim argument care să confirme afirmația de mai sus se poate desprinde din fragmentul extras din „Nicolae Iorga”, de Eugeniu Speranția. În cadrul fragmentului este accentuat modul de lucru al marii personalități, Nicolae Iorga, care avea tendința ca atunci când era într-un proces de creație să nu se oprească din scris până nu umplea pagina de sus până jos, iar dacă ideea nu era încheiată la finalul paginii, continua să scrie până în momentul în care aceasta se încadra perfect în pagină. Acest aspect este surprins în secvența „Cu scrisul său mărunt și îndesat, paginile mari nu se umpleau prea repede, dar și revărsarea prodigioasă a gândului nu se putea întrerupe la comandă când ajungea în josul hârtiei, ci năvălea, desigur, pe cealaltă foaie, fără să poată fi oprită în mijlocul unei idei”.

În al doilea rând, făcând raportare la experiența culturală, subliniez faptul că respectarea unei metode de lucru este foarte importantă în cadrul atingerii unui scop propus, deoarece, de exemplu, artiștii, în procesul de creație, trebuie să respecte anumite metode de lucru, existând un ansamblu complex de pași prin care trebuie să treacă arta creată până să ajungă la produsul finit. De exemplu, un pictor trebuie, mai întâi, să creeze o schiță a ceea ce își dorește să ilustreze, apoi trece la pasul următor: pregătirea paletei de culori. După realizarea acestui pas se trece la pictarea în culori a ilustrației, iar un ultim pas este acela de a finisa și de a corecta micile greșeli din cadrul lucrării. Așadar, în cadrul atingerii unui anumit scop, trebuie să existe și să se respecte un anumit plan de lucru, altfel există riscul de a eșua.

În concluzie, prin argumentele amintite și explicate anterior, putem ajunge la concluzia că afirmația de la începutul acestui text argumentativ este întrutotul adevărată, deoarece nerespectarea unui anumit plan de lucru/a unei anumite metode de lucru conduce automat la eșec.


alinus6048: foarte bine structurat însă nu te ai încadrat in tema,dar mersi pentru efort
Alte întrebări interesante