Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

basm alcatuiti de tine numai nu copiat de pe internet imi trebuie sa fie lupta intre bine si rau cel putin o pagina de caiet vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa roggggggggggggggggg        mmmmuuuuuuuuuuullllllllttttttttttttttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de diacosgalati
1
să pornim de la definiția basmului.
Basmul este o narațiune cu elemente fantastice ( ireale) care ne prezintă lupta dintre bine și rău, este o specie a genului epic.
 Despre personajul pozitiv am putea să spunem că e frumos, puternic, nu cere recompensă pentru ajutorul pe care-l dă, iese din dimensiunile umanului având puteri supranaturale, ( poate zbura, vindeca, vorbi cu animalele...)
 Personajul negativ- este urât, cere recompensă ( ceva în schimbul unei acțiuni a lui)
 Personajul + poate fi ajutat de un câine, o zână, litere, chiar natura ( personificată- îi dăm puteri omenești) ar putea ajuta personajul pozitiv, acest personaj poate muri însă cineva sau ceva( un cuvânt, o băutură) l-ar putea reînvia.
 Inventează un nume ciudate pentru personaje - ex.robo-zaurul, marți (de la marțian) cel frumos.
   folosește multe adjective - curajos, înalt, furios, tăntălău, zgubilitic
  ex. A fost odată demult ( nu scriem exact timpul dar putem da mici amănunte) când încă nu dispăruseră dinozaurii un om căruia vecinii îi spuneau Marți cel Frumos. Era atât de puternic încât putea să .....
   Într-o zi trecu prin acel sat un om foarte ciudat ( fă o descriere a unui personaj urât)
   Se întâlnesc undeva și apare un conflict iscat de personajul negativ.
succes

Alte întrebări interesante