Limba română, întrebare adresată de temegrele, 9 ani în urmă

Buna ! am nevoie URGENT de ajutor la limba romana ! imi puteti explica cuvintele derivate : contureaza , limpede , fagul , bradetului , imputineaza , tinerel , voiniceste , stravechi , braduilor , bradanilor , paduristii , intunecoase , singuratatea , tufisuri , padurarul , haitasii , cerbului ! Va multumesc anticipat !!!


iulianabuta12: cum adica sa explica?cum sau derivat?
temegrele: da
iulianabuta12: contur cu sufixul -eaza,limpede nu e derivat,brad cu sufixul -etului,putin cu prefixul -im si sufixul -eaza,tinar cu sufixul -el,voinic cu sufixul -este,vechi cu prefixul -stra,brad cu susufixul -uilor,brad cu sufixul -anilor,padur cu sufixul -istii,intune. cu sufixul -coase,singur cu sufixul -atate,tufis cu sufixul -uri,padur. cu sufixul -rarul,haita cu sufixul-sii,cerb cu sufixul -ului...sper ca ti-am fost de ajutor...:D

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iulianabuta12
3
am mai scris o data asta la comentarii da acum te rog sa pui ca cel mai bun. contur cu sufixul -eaza,limpede nu e derivat,brad cu sufixul -etului,putin cu prefixul -im si sufixul -eaza,tinar cu sufixul -el,voinic cu sufixul -este,vechi cu prefixul -stra,brad cu susufixul -uilor,brad cu sufixul -anilor,padur cu sufixul -istii,intune. cu sufixul -coase,singur cu sufixul -atate,tufis cu sufixul -uri,padur. cu sufixul -rarul,haita cu sufixul-sii,cerb cu sufixul -ului...sper ca ti-am fost de ajutor...:Dmai bun :

iulianabuta12: plizz
iulianabuta12: ms si eu
Alte întrebări interesante