Limba română, întrebare adresată de malexandru270p8bkr9, 8 ani în urmă

Bună ! Puteți să îmi explicați și mie când se scrie în continuare și când se lasă alineat ? Eu știu că se lasă alineat atunci când începi să scrii o nouă propoziție ,adică când este vorba de altă idee și se mai lasă atunci când este prima propoziție scrisă. Problema mea este că nu prea îmi dau seama când trebuie să scriu în continuare,când ideea continuă.Vreau explicații mai detaliate. Mulțumesc !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gaby6687
0

Aliniat atunci când începe o altă idee.


daviddvd123: SALUT,CINE MA POATE AJUTA ȘI PE MINE ?
daviddvd123: VA ROGG FRUMOS !
Răspuns de gmorandi7
1

Căutând în cărți, vom găsi cum au rezolvat scriitorii alineatele. Sau în manuale - cum sunt scrise textele din manual? Nu uita linioara de dialog, care introduce vorbirea directă.

Ca un exemplu, putem introduce alineatele următoare, în mesajul, puțin modificat:

Bună !

Puteți să îmi explicați și mie când se scrie în continuare și când se lasă alineat?

Eu știu că se introduce un alineat atunci când începi să scrii o nouă propoziție, adică atunci când este vorba de o nouă idee. Se mai scrie cu alineat atunci când scriem prima propoziție din text. Problema mea este că nu prea îmi dau seama când trebuie să scriu în continuare, când ideea continuă. Am nevoie de explicații mai detaliate.

Mulțumesc !

.............................

Bună !

1. Puteți să îmi explicați și mie când se scrie în continuare și când se lasă alineat?

2. Eu știu că se introduce un alineat atunci când începi să scrii o nouă propoziție, adică atunci când este vorba de o nouă idee. Se mai scrie cu alineat atunci când scriem prima propoziție din text.

3. Problema mea este că nu prea îmi dau seama când trebuie să scriu în continuare, când ideea continuă. Am nevoie de explicații mai detaliate.

Mulțumesc !

..................................

Bună !

1. Puteți să îmi explicați și mie când se scrie în continuare și când se lasă alineat?

2.a Eu știu că se introduce un alineat atunci când începi să scrii o nouă propoziție, adică atunci când este vorba de o nouă idee.

2.b Se mai scrie cu alineat atunci când scriem prima propoziție din text.

3.a Problema mea este că nu prea îmi dau seama când trebuie să scriu în continuare, când ideea continuă.

3.b  Am nevoie de explicații mai detaliate.

Mulțumesc

În general, punem alineat atunci când noi decidem să marcăm că am terminat o idee sau un grup de idei. Dacă dorim să legăm câteva idei/propoziții între ele, le vom scrie în continuare. Dacă legăm prea puține propoziții între ele, în paragrafe, textul va ieși sacadat. Dacă lăsăm un alineat la trei pagini de text...

În exemplele de mai sus, ideea din Eu știu... poate fi legată de ceea ce nu știi, Problema e că... dar și de rugămintea... Vreau explicații mai detaliate.

Care din formele de mai sus se apropie mai mult de exprimarea dorită?

Cu cât sunt mai dese alineatele, cu atât ideile din propoziții sunt mai separate.

Ipoteză, concluzie, demonstrație...

Alte întrebări interesante