Calculați (-2013)•(-2012)•...•(-2)
x•y=xy+2x+2y+2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
-2
Explicație pas cu pas:
'se observa" ca
x°y =(x+2)(y+2)-2
poti verificaf usor prin calcul direct
se mai poate verifica (sau se da din ipoteza , dar tu nu ne-ai spus) ca legea este asociativa
atunci
(-2013)°(-2012)°...°(-3)°(-2) =a°(-2)=(a+2)(-2+2)-2=0-2=-2
Extra
-2 se numeste elementul "jmeker" sau....elementul "absorbant"...
Alte întrebări interesante
Istorie,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Fizică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă