Limba română, întrebare adresată de costelgheba, 9 ani în urmă

Caracterizati-mi pe Mihai Viteazu !!URGENT MULTUMESC!!!


Octavianos: vrei prin antiteza?
AlexandraElena2001: Ai skyoe
AlexandraElena2001: Skype?
AlexandraElena2001: Sa iti trimit poza?
ValeriusSoft: ok .. o clipă

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ValeriusSoft
6
Mihai Viteazu a fost un domn al Țării Românești în perioada de (1593-1601)
A fost ban al Craiovei.
În anul 1600 a fost conducătorul ale celor trei țări românești, Țara Românească, Transilvania și Moldova. Tot în acest an, Mihai Viteazu a unit toate acele trei țări românești într-un singur stat, mare.





Răspuns de danamocanu71
4
Portretul lui Mihai ,banul Craiovei; Inca de la inceput se detaseaza portretul luminos al celui ce ,,ajunsese a fi nadejdea tuturor ,razbunatorul atat de mult dorit si asteptat'' ,banul Mihai. Ne este prezentata originea sa ,tatal acestuia fiind Patrascu-Voievod , ,,care ,pentru blandetea cu care carmuie tara[de la 1545 pana la 1557] ,se numeste cel Bun''. Printr-o enumeratie de o mare amploare si expresivitate este conturat portretul fizic si moral al tanarului ban al Craiovei. Aspectul exterior este schitat in intregul fragment doar prin cateva trasaturi:,,june barbat''; ,,laudat prin frumusetea trupului sau'' , ,,cand vede acel trup maret ,acea cautatura salbatica si ingrozitoare''. Observam ca accentul cade pe privirea netematoare de moarte ,mandra ,pe ochii salbatici care-l inspaimanta pe calau. Ei sunt o oglinda a insusirilor morale ,a darzeniei si curajului cu care viitorul domnitor infrunta situatii limita.
Numeroasele sale virtuti:credinta ,patriotismul ,omenia ,dreptatea fata de toate categoriile sociale ,sinceritatea ,generozitatea si calitatile sale de bun organizator si militar au facut ca el sa devina ,,in acel timp de chin si de jale'' speranta romanilor in vremuri mai bune.

costelgheba: Multumesc!!
Alte întrebări interesante