Limba română, întrebare adresată de viktor64, 8 ani în urmă

Caracterizați personajul din text.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlexandraF
1

Caracterizarea personajului este un tip de compunere ce are la bază textul literar. În caracterizare se tratează trăsăturile fizice și morale ale personajului (atitudini, comportament, mentalitate).

După ce citim cu atenție textul dat, putem face următoarea caracterizare a personajului:

Personajul din text își dorește să se cunoască cu adevărat, chiar își impune lucrul acesta: “Trebuie să stiu odată sigur cine sunt și ce vreau”. Este temător, îi este frică de faptul că tot ceea ce și-a imaginat despre propria persoană ar putea să nu fie adevărat.

Fiind într-o continuă căutare își pune foarte multe întrebări legate de existența sa: “De unde să încep să mă caut? Unde aș putea fi eu însumi? Ce căutam eu” Sufletul meu. Unde?”

Țoață viața sa se învârte în jurul cunoașterii propriului suflet. De-a lungul acestui proces a tras și anumite concluzii: “Știu că există un singur suflet, răsfrânt în mii de atitudini trecătoare.”

Mai aflăm că nu se consideră bun la matematica, iar în încercarea de a găsi răspunsuri la problema sa, a citit multe cărți de psihologie, însă, nu a avut sorți de izbândă.

Putem concluziona despre acest personaj că este tulburat, fricos, aflat într-o continua luptă în aflarea sufletului sau: “Eu știu că voi pieri dacă nu voi urma drumul sufletului meu.”

Mai multe despre caracterizarea personajului poți citi aici: https://brainly.ro/tema/6579977

Spor la teme!

#SPJ9

Alte întrebări interesante