Religie, întrebare adresată de ClauClaudia13, 9 ani în urmă

care sunt caracteristicile omului in stare paradisiaca? explica paralelismul intre stiinta si religie referitor la zilele facerii lumii. va rog,heeeelp

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Salvatorul2017
3
Caracteristicile omului in starea paradisiacă sunt acei care s.au învrednicit sa ajunga si să locuiască în Paradis, adică in Rai. In Paradis nu exzista nici durere si nici întristare, ci numai bucurie . Aceasta bucurie este data de prezența Lui Dumnezeu în Rai. Omul în Paradis se bucura de cantarile ingeresti, se bucura de frumusețile din grădina Raiului. Raiului i se mai zice si Paradis deoarece aici exista numai si numai bucurie.
O paralela intre religie si stiinta referitor la zilele faceri lumii este greu de facut. Stiinta nu a vorbit niciodata cu exactitate despre religie. Un exemplu: După Sf. Scriptură care este insuflata de Duhul Sfânt lumea are in jur de 7.500 si ceva de ani. De la facerea lumii si pana la venirea Mântuitorului Iisus Hristos pe pamant sunt 5.500 de ani. De la venirea Sa pe pamant si pana in prezent sunt in jur de 2000 si ceva de ani.
Stiinta zice ca lumea este de milioane de ani.
Deci prin urmare nu poate exzista o paralela între stiinta si religie. Cuvintele din Sf Scriptură sunt insuflate de Duhul Sfânt, iar stiinta este omenească.

ClauClaudia13: Multumesc mult!
Răspuns de Mery2017
4
Paradisul sau raiul,este acel loc unde omul trăiește în comuniune cu Dumnezeu,asculta cântările cetelor îngerești,heruvimilor,arhanghelilor si îngerilor.Acolo în rai ,nu este durere,este numai bucurie este numai bucurie,nu este întristare,nici suspin,acolo pasarele cântă întotdeauna ,iar cetele îngerești îl laudă pe Ziditorul.Stinta nu poate exprima,puterea lui Dumnezeu,mari învățați ai lumi au spus că Dumnezeu exista.Asa credem și noi creștinii ortodoxi.Noi doar atât putem face să credem în Dumnezeu în puterea lui,in ajutorul lui.

ClauClaudia13: Multumesc mult!
Mery2017: Nu ai pentru ce,eu ma bucur daca te am putut ajuta,cat de putin
Mery2017: Nu ai pentru ce,eu ma bucur daca te am putut ajuta,cat de putin
Alte întrebări interesante