Limba română, întrebare adresată de Alberto11111, 9 ani în urmă

Careva urgent sa faca un articol despre politica am la romana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SuperElena
1
Ion Paduraru, candidatul desemnat de presedintele Nicolae Timofti pentru functia de premier in urma cu mai putin de 24 de ore, a anuntat ca se retrage.

"Am nimerit intr-o situatie foarte dificila si delicata. In situatia in care exista o majoritate declarata, reconfirmata, nu am mai avut posibilitatea sa incep discutiile si atunci nu vad rostul, ce as putea face daca majoritatea parlamentara are candidatul sau si nu accepta comunicarea cu candidatul desemnat de presedinte", a declarat Paduraru, intr-o conferinta de presa.

El a anuntat ca a discutat cu presedintele Timofti si i-a prezentat argumentele deciziei sale, iar seful statului moldovean deja a semnat decretul de abrogare a decretului prin care a fost desemnat.

Ponta, despre R.Moldova: Am exportat prostia la Chisinau. Iohannis ar trebui decorat de Putin!

Iohannis, prima reactie la criza politica din R. Moldova. Cum raspunde atacului lui Ponta

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat joi seara pe secretarul general al Aparatului presedintelui, Ion Paduraru, candidat la functia de premier.

Criza politica la Chisinau: Plahotniuc a fost respins de Timofti

Propunerea de prim-ministru pentru Guvernul Republicii Moldovei, Vlad Plahotniuc, a fost respinsa miercuri de presedintele moldovean Nicolae Timofti.

Criza in R. Moldova: Plahotniuc incearca sa-l convinga pe Timofti ca e o victima a manipularilor

Serviciile secrete ruse pregatesc o lovitura de stat in Republica Moldova? - Cine afirma asta

Liderul de la Chisinau si-a motivat decizia prin faptul ca nu pot ocupa functii de conducere in stat persoanele despre a caror integritate exista dubii.

In ultima perioada, pe fondul crizei politice, au avut loc mai multe proteste in orase din Republica Moldova.

Proteste in mai multe orase din Republica Moldova (Video)

Saptamana trecuta, Ion Sturza, candidatul la functia de premier desemnat de Timofti pe 21 decembrie, a renuntat la sarcina investirii Cabinetului sau, denuntand lipsa sustinerii pentru un guvern proeuropean, dupa ce in Parlamentul Republicii Moldova nu s-a intrunit cvorumul in vederea aprobarii listei sale de ministri propusi si a programului de guvernare pentru 2016-2018.
Alte întrebări interesante