Limba română, întrebare adresată de alinaionela777, 9 ani în urmă

Ce este nuvela , schita ? 


Nataly: Nuvela este creatia epica in proza de dimensiuni medii, situata ca intindere intre schita si roman, cuprinzand o succesiune de episoade unite intr-o actiune complicata progresiv, cu un conflict puternic si un numar relativ redus de personaje bine individualizate. Schita este creatia epica in proza de dimensiuni reduse, cu actiune simpla care prezinta intr-un stil concis un singur episod semnificativ din viata unui numar redus de personaje.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de petrw
2
Schita este specie a genului epic in proza de mici dimensiuni ,in care este prezentat un episod semnificativ din viata unui personaj,actiunea fiind limitata in timp si spatiu.
    Specie a genului epic in proza,cu dimensiuni reduse,se concentraza pe conturarea caracterului unui personaj,in jurul caruia graviteaza celelalte elemente ale operei

alinaionela777: Mersii :*
alinaionela777: Specie a genului epic in proza,cu dimensiuni reduse,se concentraza pe conturarea caracterului unui personaj,in jurul caruia graviteaza celelalte elemente ale operei ESTE NUVELA ?
Lauraaaa: era tot schita
nicaami: Defnitie: Nuvela este specia genului epic in proza, cu un singur fir narativ, urmarind un conflict unic, concentrat; personajele nu sunt numeroase, fiind caracterizate succint, in functie de contributia lor la desfasurarea actiunii. Nuvela prezinta o intriga riguroasa construind, cu fapte verosimile, accentul fiind pus mai mult pe definirea personajului decat pe actiune, avand o evidenta tendinta spre obiectivare a perspectivei narative.
alinaionela777: Mersiii "*
nicaami: cu placere :*
Răspuns de SFA
0
Schita este o opera epica in proza, de mici dimensiuni, in care se relateaza o singura intamplare semnificativa din viata unor personaje. Actiunea dintr-o schita se petrece untr-un interval de timp scurt, cel mult o zi, si intr-un timp restrans.

SFA: Nuvela este specia genului epic in proza, cu un singur fir narativ, urmarind un conflict unic, concentrat; personajele nu sunt numeroase, fiind caracterizate succint, in functie de contributia lor la desfasurarea actiunii. Nuvela prezinta o intriga riguroasa construind, cu fapte verosimile, accentul fiind pus mai mult pe definirea personajului decat pe actiune, avand o evidenta tendinta spre obiectivare a perspectivei narative.
Alte întrebări interesante
Matematică, 9 ani în urmă