Matematică, întrebare adresată de andrel75, 8 ani în urmă

ce informatii ne pot oferi vestigiile ramase de la inaintasii nostri?dar scrile istorice despre ei?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alex48sab
2

Explicație pas cu pas:

Muzeul Național de Istorie propune vizitatorilor săi ­întoarcerea în timp, cu 6.000 de ani, pentru a descoperi, într-o inedită expoziție, felul în care trăiau strămoșii noștri dintr-o comunitate situată în zona de sud-est a României, în situl arheologic de la Sultana-Malu Roșu.

Expoziţia de la Muzeul Naţional de Istorie poate să-l pună pe gânduri pe vizitatorul de astăzi, pentru că ar putea fi tentat să facă o comparaţie între viaţa oamenilor de acum 6.000 de ani şi cea de astăzi. Minusuri și plusuri ar putea fi punctate în fiecare dintre cele două epoci. Cert este că oamenii de știință îți arată doar trecutul, în cadrul Muzeului Național de Istorie, în „Radiografia unei lumi dispărute. Privind înapoi spre trecut: Sultana-Malu Roșu, o așezare preistorică de acum 6.000 de ani”, după cum sună titlul expoziției care tocmai a fost vernisată pe 12 mai și va fi deschisă până în ultima zi din acest an.

Labirintul timpului

Fiecare pas înseamnă sute de ani, după cum înaintezi prin labirintul timpului. „Ne-am propus să rupem bariera arheologiei tipice și să creăm o atmosferă de mister”, a declarat Cătălin Lazăr, curatorul expoziției, pentru HotNews.

Descoperi, pe rând, modul în care erau construite casele în urmă cu 6.000 de ani, meșteșu­gurile de atunci, ce mâncau acei oameni, cum gândeau - asta se vede din obiectele de cult sau cele casnice pe care le făureau. Și, nu în ultimul rând, felul în care își îngropau semenii trecuți în neființă. De-a lungul traseului există înscrise detalii care pot răspunde la eventualele întrebări ale vizitatorului. „Erau mult mai adaptați la condițiile de mediu, reciclau mult mai multe lucruri. Trăiau mult mai apropiați de natură”, se referă Cătălin Lazăr la modul de viață al strămoșilor noștri.

Gospodării active

Oamenii acelor timpuri începuseră, în mare măsură, să trăiască din ce produceau în propria gospodărie, bazându-se mai puțin pe vânat sau pescuit.


andrel75: Nu ai putea sa scrii ce scriu pe caiet pe scurt dau coroana
alex48sab: ultimele fraze cred ca poți sa le scrii
alex48sab: opinea mea
alex48sab: și o parte din penultima fraza sa scrii amănunte
Alte întrebări interesante