Religie, întrebare adresată de Cristina8521, 8 ani în urmă

Ce s-ar intampla daca am avea toti aceeasi religie?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cosmaandra2000
1

Daca ar fi existat o singura religie.

  1. Ar fi fost pace
  2. Multe războaie nu ar mai fi avut loc
  3. Numărul oamenilor religioși ar fi fost mai mare

1. Dupa cum am zis... ar fi fost pace. Ar fi fost lumea perfecta. Am fi fost toti la fel, am fi avut aceleasi obiceiuri, aceeasi zeitate, ne-am fi inteles. Cred că ai observat ce se intampla pe la musulmani, ce religii si obiceiuri dubioase au aia de prin Africa, sau ce mentalitati pot avea ceilalti in general. Pentru ca noi ortodocșii, stam mai binișor, in sensul ca suntem mai normai decat altii. Sunt țări in care inca daca nu crezi in Zeul lor, esti condamnat la moarte. Gandeste-te bine la asta !

2. Multe războaie au pornit din cauza religiilor si oricat am vrea sa credem ca religiile au insemnat ceva bun, ele au adus numai teama, saracie, razboaie, etc in randul oamenilor de-a lungul timpului. Pâna și acum dupa cum vezi ce se intampla prin est...

3. Un motiv pentru care multa lume nu mai crede in vreo divinitate, este pentru ca exista alte sute de religii care spun ca adevaratul Dumnezeu ce a creat totul, este cel al lor. Cum poate fi Dumnezeul tau mai special decat altul pana la urma ? De ce exista Allah, de ce exista la indieni atat de multe zeitati spre exemplu ? Fiecare religie spune ca al lor a creat lumea. Cum vine asta ? Si noi vom zice:"Aa pai noi avem dovezi". Chiar sunt acelea dovezi ? Este real ce se intampla ? Sau religia noastra a fost inventata ca oricare alta ? Nu stiu care e raspunsul, insa ar trebui sa ridice multe semne de intrebare. Daca ar fi existat una singura totul ar fi fost foarte bine. Dumnezeu a creat oamenii, oamenii credeau in el, l-au vazut pe Iisus... cei de atunci... de la inceput. De ce ar trebui sa se faca alte religii si alti zei daca stiau de existenta lui ? Vezi ? Nu are sens.

O concluzie la care ajung este aceea ca mi-as fi dorit din tot sufletul sa existe o singura religie, la modul cel mai serios. Asta ar fi schimbat multe in lume, dar din pacate nu poti face nimic.

( tu extragi ce crezi din asta, in caz ca este vreo tema la religie. :)) nu vreau sa te certi cu profa sau ceva. Doar mi-am spus punctul de vedere)

Alte întrebări interesante