Informatică, întrebare adresată de davidalexandru9, 9 ani în urmă

cine imi poate da niste proleme de pe pbinfo?? ofer 50 de puncte


amsc: defapt scrie sus ca oferi 5 puncte
davidalexandru9: asa scrie acolo dar cine imi da cateva probleme ii dau 50
creier200: nu aicum
davidalexandru9: cum sa nu
hfjf: Ce clasa?
Utilizator anonim: Se dau 2 numere naturale c și n, de o singură cifră. În funcție de valoarea lui c construiți o figură geometrică formată din cifre de la 1 la n, ca în exemple. Dacă c are valoarea:

1 : se va construi un pătrat (latura va fi egală cu n);
2 : se va construi un romb (latura va fi egală cu n);
3 : se va construi un dreptunghi (lungimea lui va fi egală cu n iar lățimea cu dublul lui n;
4 : se va construi un triunghi isoscel (laturile egale vor avea valoarea lui n);

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de hfjf
0
David a învățat de curând la școală ce înseamnă o mulțime de numere naturale și ce operații se pot face pe mulțimi. Printre operațiile învățate, lui David i s-au părut interesante operația de reuniune a două mulțimi și operația de intersecție a două mulțimi, așa că el, fiind pasionat de informatică, s-a gândit să implementeze cele două operații pentru două mulțimi. Mulțimile sunt formate din numere consecutive. Prima mulțime este formată din N numere naturale consecutive și începe cu P1, respectiv a doua mulțime este formată din M numere naturale și începe cuP2.CerințaCunoscând N, P1, M și P2 se cere:a) Să se afișeze reuniunea celor două mulțimi.
b) Să se afișeze intersecția celor două mulțimi.
Date de intrareFişierul de intrare multimi2.in conţine pe prima linie un număr natural p. Pentru toate testele de intrare, numărul ppoate avea doar valoarea 1 sau valoarea 2. Pe a doua linie se află patru numere naturale N, P1, M și P2 cu semnificația din enunț.Date de ieșireDacă valoarea lui p este 1, se va rezolva numai punctul a) din cerință. În acest caz, în fişierul de ieşire multimi2.outse va scrie reuniunea celor două mulțimi.Dacă valoarea lui p este 2, se va rezolva numai punctul b) din cerință. În acest caz, în fișierul de ieșire multimi2.outse va scrie intersecția celor două mulțimi.Restricții și precizări1 ≤ N, M ≤ 5000001 ≤ P1, P2 ≤ 750000Pentru rezolvarea corectă a primei cerinţe se acordă 50 de puncte, iar pentru cerința a doua se acordă 50 de puncte.Elementele mulțimii din fișierul de ieșire se vor afişa în ordine crescătoare.Dacă mulţimea rezultată este vidă se va afişa -1.Exemplul 1:multimi2.in1 3 4 3 5 multimi2.out4 5 6 7 Explicațiep = 1
Prima mulțime este {4,5,6}, iar a doua {5,6,7}.
Reuniunea celor două mulțimi reprezintă elementele care aparțin cel puțin unei mulțimi.
Atenție! Pentru acest test se rezolvă doar cerința a).
Exemplul 2:multimi2.in2 3 4 3 5 multimi2.out5 6 Explicațiep = 2
Prima mulțime este {4,5,6}, iar a doua {5,6,7}.
Intersecția celor două mulțimi reprezintă elementele comune.
Atenție! Pentru acest test se rezolvă doar cerința b).
Alte întrebări interesante