Geografie, întrebare adresată de faranumeanonim, 8 ani în urmă

Cine ma poate ajuta cu o caracterizare ( clima, relief, hidrografie, religie) la Asia de N, S, E, V? va rooog mult!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Adina1131
2
relief: Asia are un relief mai complex in care 45% din teritoriu este ocupat de dealuri si podisuri si 30% sunt munti. Altitudinea reliefului variaza intre -394m si 8850m. Cea mai coborata depresiune terestra este depresiunea Turfan -134m in muntii Tian-Shan. Relieful se caracterizeaza prin prezenta vulcanismului activ in deosebi in S-E si Arhipelagul Japonez.
clima: Varietatea tipurilor de clima din Asia este determinata de suprafata extinsa a continentului prezenta marilor si oceanelor vecine , dispunerea lanturilor muntoase care se comporta ca niste bariere pentru masele de aer.
hidrografie: Reteaua hidrografica asiatica este bogata majoritatea marilor fluvii se indreapta spre Oceanul Pacific si Oceanul Indian. In Asia se afla numerosi ghetari montani cu lungimi de zeci de mii de km remarcandu-se Fedcenko.
religii: in Asia de Nord predomina crestinii ortodocsi si populatiile animisten. In Asia Centrala si de Vest este prezenta religia islamica dar exista si tari care predomina alte religii iudgica (Israel) si ortodoxa(Armenia si Gruzia). In Sudul Asiei predomina religia hindusa.
Sper ca te-am ajutat!!!!!

Adina1131: coroana?
faranumeanonim: cum se dă?
Adina1131: trebuie sa astepti putin si o sa iti apara daca vrei sa imi dai coroana sau nu
Alte întrebări interesante