Limba română, întrebare adresată de mangaliadeta, 8 ani în urmă

cine mă poate ajuta
vreau toate genurile cu tot cu definiție dau coroniță ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Nustiu393
1

Răspuns:

Totalitatea operelor literare în care autorul îşi exprimă în mod direct, prin confesiune, ideile, gândurile şi sentimentele, prin intermediul eului liric și al mijloacelor de expresivitate artistică.

Componentă esențială a interpretării unui text literar și constă în totalitatea ideilor și semnificațiilor pe care le identifică receptorul, din perspectiva sensibilității și a experienței sale de lectură, din modul în care autorul își exprimă viziunea asupra lumii, valorificând diverse teme și motive artistice.

Element paratextual şi se constituie într-o valoroasă cheie de lectură pentru receptor, orientând intuiţia şi aşteptările acestuia în procesul interpretării, către semnificaţiile fundamentale ale operei.

Specia genului liric în care se descrie un peisaj, cu ajutorul procedeelor expresivităţii artistice, prin prisma subiectivităţii eului contemplativ, care îşi exprimă direct emoţiile şi impresiile faţă de tabloul surprins.

Specia liricii populare românești, în care sunt exprimate sentimente intense și variate, de dor, dragoste, jale, revoltă, regret, înstrăinare, într-un cadru rural sau pastoral.

Instanță a comunicării narative, o individualitate ficţională, rod al imaginaţiei autorului, purtător al mesajului operei şi ilustrând viziunea scriitorului asupra lumii, este o „fiinţă de hârtie” (Roland Barthes), care capătă existenţă în universul operei şi trece prin diferite experienţe, ce îi conturează trăsăturile.

Totalitatea operelor literare narative, în proză sau în versuri, în care autorul îşi exprimă în mod indirect ideile şi sentimentele, viziunea sa despre lume, prin intermediul personajelor, al acţiunii şi al vocii naratorului, care povesteşte evenimentele.

Operă epică în proză, de mici dimensiuni, în care se prezintă un singur episod semnificativ din viaţa câtorva personaje, episod relevant pentru caracterizarea acestora din perspectivă morală.

Operă epică în versuri / proză, în care sunt satirizate defecte omeneşti, prin prisma personajelor ce poartă măşti simbolice, construite prin procedeul alegoriei şi al personificării, personaje care întruchipează categorii umane şi care participă la o întâmplare semnificativă, din care se desprinde o morală.

Operă epică în proză, în care se relatează întâmplări fabuloase, la care participă personaje înzestrate cu trăsături supranaturale, reprezentând forţele binelui şi pe cele ale răului, aflate în conflict, deznodământul fiind pozitiv, promovând valorile morale din sfera binelui, prin reuşita protagonistului.


mangaliadeta: gen acum e o regula că dacă nu iei maxim 5 nu mai ajungi la liceu ...
mangaliadeta: SUA peste nu mai știu sigur
Nustiu393: și nu te stresa atât
Nustiu393: SUA?
mangaliadeta: Deci dece îmi zici și tu asta că dacă ai ști ce profesori am de Domne ferește nu cred că ai mai zice
mangaliadeta: ce Sau ?
Nustiu393: Ai spus acolo "SUA" Proful meu de mate e super retardat și sper la un 7. La romana profa este genială, cea mai tare. Dacă vrei te mai ajut eu cu modelele de argumentări. Am modelele de la Colegiul Național Iași. Este pe locul doi în România.
mangaliadeta: gen nio zis proful de mate că gen dacă căutăm pe net putem catuta ce o sa pice la bio și nio întrebat dacă am căutat atunci și nu am căutat dar nici nu știu cum gen că am încercat dar nu-mi dădea
mangaliadeta: Sc ...
mangaliadeta: offf ai noroc !....
Alte întrebări interesante