Istorie, întrebare adresată de davidinfinit5661, 8 ani în urmă

Citiţi, cu atenţie, sursa de mai jos:
„În 1921, România, Cehoslovacia şi Iugoslavia au creat Mica Înțelegere, o alianță defensivă şi antirevizionistă [...]; tot în 1921, statul român a încheiat o convenție de alianță cu Polonia, înlocuită în 1926 cu un tratat de garanție; în 1926, România a semnat un tratat de alianță cu Franța şi un tratat de amiciție şi colaborare cu Italia [...]. În 1928, Bucureștiul a aderat la pactul Briand-Kellogg, care interzicea războiul ca mijloc de rezolvare a conflictelor, apoi la protocolul de la Moscova (1929), prin care statele est-europene și Uniunea Sovietică își asumau obligații similare [...]. Din 1930, au început să aibă loc conferințe anuale balcanice, încheiate peste patru ani cu semnarea, la Atena, a pactului Înțelegerii Balcanice, prin care România, Grecia, Iugoslavia şi Turcia își garantau reciproc frontierele. Diplomații români, N. Titulescu, îndeosebi, au avut o activitate deosebită şi în cadrul Ligii Națiunilor [...]. Urmând exemplul Franței, Bucureștiul a reluat în 1934 relațiile diplomatice cu Moscova, pregătindu-se chiar, în 1935-1936, să semneze un pact [...] româno-sovietic, care ar fi garantat independența şi integritatea teritorială a țării, în granițele trasate la 1918. Evoluția evenimentelor internaționale, creșterea rolului Germaniei, inactivitatea şi lipsa de fermitate a democrațiilor occidentale l-au forțat pe regele Carol al II-lea [...] să înceapă în 1936 o oarecare reorientare a politicii externe pentru a evita izolarea diplomatică a țării. N. Titulescu, prea identificat cu politica franceză și cu Liga Națiunilor, a fost înlăturat de la conducerea Ministerului de Externe (1936), iar planul alianței cu Uniunea Sovietică a fost abandonat."
(V. Georgescu, Istoria românilor)

Pornind de la această sursă, răspundeţi la următoarele cerinţe:
1. Numiţi alianța defensivă creată în 1921, precizată în sursa dată.
2. Precizaţi secolul la care se referă sursa dată.
3. Menţionaţi regele României și acțiunea desfășurată de statul român în 1928, la care se referă sursa dată.
4. Menţionaţi, din sursa dată, două informaţii referitoare la acțiunile de politică externă la care participă România în 1926.
5. Formulaţi, pe baza sursei date, un punct de vedere referitor la politica externă a României în perioada 1929-1936, susţinându-l cu două informaţii selectate din sursă.
6. Argumentaţi, printr-un fapt istoric relevant, afirmaţia conform căreia România participă la relațiile internaționale din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dariailie2608
0

Răspuns:

1. România, Cehoslovacia si Iugoslavia

2.Secolul al xx-lea( pentru ca este trecut de 19)

3.Regele este Carol al II-lea, iar acțiunea executată este aderarea României la pactul Briand-Kellogg.

4.Tratatul de garantie cu Polonia si semnarea tratatului de alianta cu Franta si un tratat de amicitie si colaborare cu Italia.

5.Eu consider că România era organizată doare bine deoarece a preluat modelul Frantei(Urmând exemplul Frantei, Bucureștiul...)si ca decizia de a semna un pact romano-sovietic ar fi fost buna(pregătindu-se chiar, în 1935-1936, să semneze un pact [...] româno-sovietic, care ar fi garantat independența şi integritatea teritorială a țării, în granițele trasate la 1918. )

6.Unirea Principatelor Romane este un fapt istoric care s-a întâmplat în a doua jumătate a secolului al XIX-lea(24 ianuarie 1859)

Te rog da-mi coroana!!! Am muncit mult la răspuns!

Alte întrebări interesante