Biologie, întrebare adresată de seful76, 9 ani în urmă

Cititi cu atentie urmatoarea afirmatie:"Stiuca prinde mai ales pestii bolnavi ,care nu pot inota repede si care ar putea fi o sursa de infectie pentru alti pesti." Daca s-ar elimina stiuca dintr-un lac, credeti ca productia de peste ar fi mai mare?Explicati.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danmatem1
8
nu nuar fi mi mare deoarece  atunci peștii bolnavii îi vor infecta și pe alși pești  și astfel numărul de pești infectații ar crește și mulți pești ar muri
Răspuns de alfas
15
Pestii pradatori asa cum este si stiuca au un rol foarte important in eliminarea indivizilor bolnavi sau slabiti din cadrul unei populatii de pesti. Cu ajutorul pestilor rapitori in ecosistemele acvatice naturale (unde nu intevine omul) se mentine un echilibru intre pradatori si prada. Daca prada creste numeric va creste si nr pradatorilor si vice versa.
Daca nu ar fi pesti pradatori intr-un lac, deci nici stiuca, in cazul aparitiei unor boli sau daunatori este posibil ca numerosi pesti sa moara si populatia sa scada. Dar daca aceste boli nu sunt prezente atunci in mod sigur populatia de peste va creste.
Alte întrebări interesante