Limba română, întrebare adresată de secretx, 9 ani în urmă

compunere caracterizeaza optimismul din tine plizz

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 188
42
Aşa cum ştim, optimismul reprezintă tendinţa de a vedea toate lucrurile ca fiind bune în viaţa noastră, de a crede în succes, în scopurile noastre.
Optimismul e …
încrederea profundă în viaţă şi în oameniabilitatea de a găsi aspecte pozitive în orice situaţie şi a-ţi focusa atenţia pe eleo voinţă puternică, de încredere şi bunăvoinţă faţă de alţiio credinţă sinceră că toate problemele pot fi depăşiteun zâmbet intern al cărui răspuns e dat de zâmbetul destinuluiAvantajele optimismului
îţi dă puterea de a face faţă tuturor problemelorîţi dă speranţa pentru ce e mai bun din orice situaţieacea senzaţie care îţi dă libertatea depresiei, geloziei şi indiferenţeite ajută să primeşti o experienţă imensă în orice situaţie a vieţiiîţi dă fericirea, o fericire adevărată în viaţa taCum să devii un optimist ?
zâmbeştebaza optimismului e încrederea în tineo persoană care după un eşec nu se închide în el, din contră încearcă să-i ajute pe ceilalţi, dezvoltă un optimism şi o încredere în calităţile salevorbeşte cu oameni optimiştiStilul de viaţă optimist:
nu te strădui pentru perfecţiunea absolutănu renunţa niciodată. Chiar şi cel mai de succes om a avut eşecurile saleîncrede-te în instinctele talesavurează. Fă totul cu plăcere, umor şi optimism.Unii oameni spun că optimismul e ceva supraomenesc şi că optimiştii sunt visători nerealişti. De fapt, există asemenea oameni însă nu sunt numiţi optimişti. Visătorii sunt visători.
Un optimist adevărat este ceva între pesimist şi visător. Este o persoană trează care vede lumea cu problemele ei foarte clar, dar este gata să le facă faţă. 

mateighiorghe0: buna puteti sa ma ajutati la un exercitiu ?/
Alte întrebări interesante