Limba română, întrebare adresată de neagubianca, 9 ani în urmă

Compunere descrierea primaveri de clasa 5


saboumadalina: Cate randuri sa aiba?
neagubianca: minim 10

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saboumadalina
12
Primavara. Anotimpul in care toata natura renaste si in care mii de vietuitoare se trezesc din lungul somn in care au cazut peste iarna.
Acum, frumoasa doamna imbracat colorat, cu parfumuri imbietoare, cu zambete asternte-n soare si voiosie, se intoarce la noi in tara impreuna cu prietenele sale, pasarile ciripitoare care-si vor petrece timpul, pana la caderea iernii crancene, pe plaiurile mioritice, proaspat inverzite, ciripind.
Doamna primavara, cea mai tanara dintre toate cele patru surori este asteptata de toata lumea. Ba pentru frumusetea ei, ba pentru caldura ei, ba pentru frumoasele cantece ce reincep cu venirea ei.
Frumos imbracata, mai ieri am vazut-o trecand pe langa blocul/casa mea. Soarele licarea in jurul ei, iarba inverzea, pasarile ciripeau, iar ea pune floricele in copaceii tristi. Dintro data miresme parfumate s-au pravalit in jurul blocului/casei. M-am bucurat nespus la vederea lor.
Asa am stiut ca doamna primavara, frumoasa tanara cu chip blajin ca o garofita, cu ochii blanzi ai unei caprioare, cu parfumurile imbietoare ale copacilor ,pielea dalba si gingasia ghiocelului, a venit si pe la mine.

neagubianca: e facut de tn
saboumadalina: da. pe minut.
saboumadalina: De ce crezi ca a luat atat?
neagubianca: aha
neagubianca: ai cont lady popular
saboumadalina: nu...
Alte întrebări interesante