Limba română, întrebare adresată de bianca54746, 8 ani în urmă

compunere despre prima ta prietenie. cine imi da raspunsul îi dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Emiloanta
2
Prima mea prietenie
Toamna se aşternuse uşor peste pământul jilav. Clopoțelul se agita vesel, vestind şcolarii că şcoala îi aşteaptă.
Eram în curtea şcolii. O puzderie de şcolari se zbenguiau neastâmpărați. Eu stăteam cuminte într-un colțișor, sub un nuc. Nu mi-a plăcut niciodată să alerg încontinuu, să mă joc cu foarte mulți copii, dar mi-a plăcut să privesc jocul lor. Deodată, o fetiță cu părul prins în două codițe a venit lângă mine.
-Nu-i aşa că e frumos? m-a întrebat ea.
-Mda... În ce clasă eşti? am întrebat-o eu.
-Azi merg în clasa întâi!
-Ce surpriză! Şi eu!
Am mai discutat cu fetița. Am aflat că o cheamă Valentina. A zis că nu are prea mulți prieteni. Nici eu nu aveam, aşa că mă bucuram că puteam vorbi cu cineva.
Peste puțin timp, am intrat în clasa unde aveam să învățăm. Mare mi-a fost surpriza când am văzut că eram în aceeaşi clasă cu Valentina! Ne-am așezat în aceeaşi bancă. De atunci, patru ani am fost nedespărțite.
Din păcate, anul acesta am plecat de la şcoală. M-am supărat foarte tare, dar țin legătura tot timpul cu ea.
Nu voi uita niciodată fetiță cu părul prins în două codițe, care a fost prima mea prietenă.
Răspuns de Utilizator anonim
1
INTRODUCERE Prietenia
Într-o zi de iarna,când soarele era acoperit de norii cei triști.O fata/băiat se pregătea sa se stabilească cu familia sa în alta țară,fiindcă mama ei și-a găsit o casa mai mare decât în tara natala.Era foarte trista pentru că-și va părăsi tara,prietenii.
CUPRINS
Când a plecat la școala sa își ia la revedere de la colegi,în spatele clasei a văzut o fata care stătea într-un colt singura și fara prieteni.Fata/băiatul s-a dus la ea și a întrebat-o:
--De ce nu stai împreună cu colegi tai?
Ea a răspuns:
--Deoarece toți colegii mei ma resping.
ÎNCHEIERE
Din acea zi cele doua/cei doi au fost cele mai bune/cei mai buni prieteni,iar fata/băiatul și-a convins părinții ca sa rămână în tara,iar aceasta a fost prima mea prietenie.
Alte întrebări interesante