Limba română, întrebare adresată de proveka, 9 ani în urmă

Creati un text cu titlul iarna

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mireea77
9
Iarna

Afara a inceput sa ninga,cu fulgi mari si pufosi.Parca simt ca vine ajunul.Copii il asteapta pe Mos Craciun cu darurile sale.
Acoperisurile caselor sunt acoperite de omăt.Zapada cristalina scartie pe sub picioare..Copii stau la gura sobii asteptand sa se opreasca ninsoarea ca sa poata construi omul de zapada si a se bate cu bulgari



Răspuns de Capsunikka
7
E iarna . Afară este foarte frig , pe jos sa așternut un covor alb și sclipitor care îți incinta ochii . Zăpadă face ca copacii sa nu mai para pustii ci împodobiți cu o ghirlanda incintatoare . Copiii bucuroși au ieșit în strada și se dau cu sania . Ei sunt atit de veseli incit nici nu simt ca au mîinile de gheata . În orice curte se vede cite un om de zăpadă, unul mai frumos ca altul ,cu cărbuni în loc de ochi nasturi și gura cu morcov în loc de nas și o căldarea în loc de pălărie . Dis de dimineață gospodinele fac focul pentru a fi cald în casa ca atunci cînd copiii o sa vina de la săniuș sa se încălzească deindata . Iarna este un anotimp minunat de care toți e bucura .
Alte întrebări interesante