Limba română, întrebare adresată de alessia9810, 7 ani în urmă

Cu ce alt personaj (din alt text citit sau acelasi) poate fi asociata Matilda din “Matilda” scrisa de Roald Dahl, precizand o asemanare si o deosebire. Va rog!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de itirezolvtemele
1

asociez personajul matilda cu profesoara ei, un personaj tot din cartea "matilda" de roald dahl. o asemănare între cele două ar fi inteligența și perseverența (matilda își dorea foarte mult să învețe și să citească începând încă cu o vârstă fragedă, iar profesoara sa făcea tot posibilul să o aducă pe o cale cât mai bună, în final adoptând o pe matilda) iar o deosebire între acestea este faptul că profesoara era cadru didactic (și preda în învățământ, ajutând copiii) iar matilda era o elevă care probabil urma să aibă aceeași menire.

Sper că te am ajutat!

ps. depinde de cât de amplu trebuia formulat răspunsul, în caz că îți cerea explicații pentru asemănări și deosebiri, poți scrie și ce am scris în paranteze, dacă trebuie pe scurt poți sari peste acele părți, însă este alegerea ta. spor la școală!


alessia9810: multumesc mult de tot, insfarsit cnv care sa faca ce e cerut ca am mai pus aceeasi intrebare inainte si persoana aceea a dat pur si simplu titlul cartii cu care asociaza si nici ala scris bn
itirezolvtemele: cu drag
Alte întrebări interesante