Cum rezolv derivata ???
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
(1/u)'= -u'/u²
la noi u=x+√(x²-x)
f'(x)= -(x+√(x²-x))'/ (x+√(x²-x))²= -[1+ (2x-1)/2√(x²-x)]/ [x+√(x²-x)]²
poti aduce la o forma mai simpla, daca vrei (si daca stii sa inmultesti radicali)
Doamne ajuta!
la noi u=x+√(x²-x)
f'(x)= -(x+√(x²-x))'/ (x+√(x²-x))²= -[1+ (2x-1)/2√(x²-x)]/ [x+√(x²-x)]²
poti aduce la o forma mai simpla, daca vrei (si daca stii sa inmultesti radicali)
Doamne ajuta!
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Informatică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă