Limba română, întrebare adresată de MarynaAdryana14, 9 ani în urmă

Dau coroana.
Punctul B subiectul 1

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de amigos34
1
Genul epic cuprinde totalitatea operelor literare in versuri sau in proza in care sunt prezente personaje ce iau parte la actiuni plasate intr-un cadru spatio-temporal bine definit, cu actiune structurata pe momentele subiectului in care modul principal de expunere este naratiunea.
In primul rand, textul-suport apartine genului epic prin prezenta personajelor:Fat-Frumos, zana, cele doua femei. Aceste personaje sunt participantii principali la actiune, plasata "la scara palatului", iar, mai apoi, "in palat".
Pe de alta parte, modul principal de expunere in textul-premisa este naratiunea la persoana a treia("se urcara", "se puse", "urlau", "uitandu-se") impletita cu dialogul("-Bine ai venit, Fat-Frumos! Ce cauti pe aici?", "-Cautam, zise el, Tinerete fara batranete si viata fara de moarte.").
In alta ordine de idei, potem observa ca momentul subiectului prezent in text este punctul culminant, cand Fat-Frumos gaseste Tinerete fara batranete si viata fara de moarte.
Prin toate argumentele aduse anterior: prezenta personajelor, naratiunea ca mod principal de expunere, plasarea actiunii intr-un cadru bine definit si prezenta momentelor subiectului; putem spune ca opera literara "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte" apartine genului epic, avand toate particularitatile acestuia.

MarynaAdryana14: multumesc
amigos34: cu placere!
Utilizator anonim: Mă ajuți și pe mine, te rog?
amigos34: cu ce?
Alte întrebări interesante