Geografie, întrebare adresată de bogdansoroceanp3os3p, 8 ani în urmă


de scris o concluzie cu referire la importanța mărimii suprafeței continentelor pentru natura acestora

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EugenGeografie
26

Natura este un mediu de viata necesar omului, cat timp este un continent, are foarte multe resurse naturale care vor ajunge putine, de exemplu sunt tari unde numarul de fabrici este foarte mare poluand resursele naturale si aerul. Natura este exprimata prin : pasuni, dealuri, paduri, fanete naturale, munti, campii. Continentele sunt mari deoarece scoarta terestra tot se ramifica, aceasta este o cauza a determinarii multor paduri si pasuni, bineinteles cu cat continentul este mai mare cu atat este o vegetatie si mai spontana, mai variata, cu cat este mai mare cu atat peisajele naturale sunt mai numeroase si este mai mare diversitatea unor rezervatii.

Răspuns de leruaeli
12

                    Marimea continentelor are o importanta vitala pentru sustinerea vietii terestre pe Terra. Daca un continent este de o marime optima ca sa poata oferi conditii de viata acceptabile pentru flora, fauna si oameni,atunci putem spune caci  conditiile de viata pe acel continent sunt corespunzatoare dezvoltarii umanitatii.Dar, in conditiile actuale, acel continent trebuie sa ofere locuitorilor ei si resursele naturale subterane necesare . Bogatiile subsolului sunt de importanta majora dezvoltarii economiei tarilor acelui continent .

Apoi, suprafata continentului  ofera conditii decente de trai in conditiile in care continentul nu este supraaglomerat. In acest caz,dezvoltarea se poate face pe verticala ,adica locuinte in ''zgarie-nori'' sau locuinte minuscule tip cuseta cum tot mai des sunt intalnite in Japonia.

Alte întrebări interesante