Limba română, întrebare adresată de anapascal96, 8 ani în urmă

Descrie viaţa preotului în munţi.
repede va rog!!!!!!!!!!
dau coroana
pls ajutati-ma va roog din suflet ajutati-ma
am nevoie urgent ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de fighter34
3
Preotul din munti cutreiera din sat în sat pentru a le transmite dacilor învataturile Marelui Zeu. Preotul avea parul alb ca neaua desi nu era destul de batran.Mai tarziu preotul cauta un loc unde sa stea iar Zalmoxis îl cheama în munti într-o pestera pentru a putea fi mai aproape de Marele Zeu. Mai tarziu preotul se plictiseste si doreste sa vorbeasca cu cineva astfel începand sa comunice cu vietuitoarele padurii. Acesta încearca sa se adapteze noi conditii si începe sa se apropie de lupi care îl respectau într-un mod deosebit facandu-si niste aliati foarte puternici si loiali deoarece îl prețuiau ca pe o capetenie.
Zalmoxis ramane surprins sa vada cum preotul se apropie de animalele padurii si cum lupii îl asculta cu sfintenie.Marele Zeu hotareste sa îl preschimbe pe preot într-un lup dar nu oricare ci unul caruia sa i se potriveasca atitudinii sale si anume unul puternic. Îl face nemuritor si îi atribuie rolul de conducator al haitei. Acesta foarte emotionat îi spune ca el nu este vrednic de asa un rol dar fiind un om loial se supune cu toata inima.
Îl tranforma într-un lup cum nu se mai vazuse:mare ca un urs,cu ochi aprigi si labe puternice si cu parul alb ca spuma laptelui astfel a luat nastere Marele Lup Alb, protectorul dacilor. Acesta începe sa îi învete pe lupi sa nu atace satele oamenilor si multe alte lectii.
Alte întrebări interesante