Istorie, întrebare adresată de Papandaul220, 8 ani în urmă

Descrieți construcțiile specific romane ?.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Marius21351
0

Răspuns:

1. Teatrele si amfiteatrele (Primele teatre romane au aparut la sfârsitul Republicii Romane. Erau cladiri semicirculare, foarte înalte, sustinute de stâlpi înalti si rezistenti. Cuprindeau un spatiu semicircular pentru dansatori si pentru cei care cântau (în general o orchestra) si un spatiu ascendent pentru multimea care venea sa asiste la spectacol. Amfiteatrele (teatre duble) aveau o forma eliptica care cuprindea o arena centrala, în care se luptau gladiatorii cu animalele.).

2. Orasele romane (Orasul simplu de la sfârsitul Republicii Romane avea o forma dreptunghiulara si semana cu o tabara militara. Orasele mai vechi, cum era Roma, aveau mai multe strazi strâmbe. Obiectivul principal al orasului era forumul, asezat de obicei în centrul orasului.).

3. Templele romane (Principalul templu roman, "capitolium", se afla în general la un capat al forumului. Templul roman obisnuit ara un amestec de elemente grecesti si etrusce: forma dreptunghiulara, avea acoperisul triunghiular, un pridvor lung cu coloane libere, o scara frontala care dadea acces la un pervaz înalt sau la o platforma. Traditionalele stiluri de arhitectura grecesti erau pastrate si de romani.)

4. Baile publice (Aceste bai publice se gaseau de obicei în orasele mari si se numeau "thermae". În timpul republicii, ele erau constituite dintr-o serie de camere de schimb, sali de baie cu apa rece "frigidaria", calduta "tepidaria" si fierbinte "caldaria" si un spatiu pentru exercitiile fizice "palaestra".).

Alte întrebări interesante