Istorie, întrebare adresată de madalinanasco, 8 ani în urmă

diosebiri SUA Amglia fratnta dupa revoluti

urgent va rog​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NikaRup
0

Răspuns:

1.Revoluția Americană (ing. Revoluția Americană a fost o răscoală colonială care a avut loc între 1765 și 1783 pe teritoriul coloniilor britanice din America de Nord. Fiind într-o alianță militară cu Franța, coloniștii au câștigat o victorie zdrobitoare pentru metropolă în Războiul de Independență (1775-1784), al cărui rezultat principal a fost proclamarea Statelor Unite ale Americii și recunoașterea de către coroana britanică a independenței lor depline și necondiționate.

2.Marea revoluție burgheză Franceză (fr. la R " Revoluția Fran "este cea mai mare transformare a sistemului social și politic al Franței, care a dus la distrugerea vechii ordini (Ancien R"Revoluția") și monarhia absolută din țară și proclamarea Primei Republici Franceze (septembrie 1792) de drept cetățeni liberi și egali sub motto-ul "libertate, egalitate, fraternitate".

3.Revoluția engleză, cunoscută și sub numele de Războiul Civil englez (ing. Războiul Civil englez); - procesul de tranziție a Angliei de la monarhie la republică, care a avut loc în 1639-1660, s-a încheiat cu moartea protectorului Cromwell și restaurarea monarhiei.

parcă e așa !!!

Alte întrebări interesante