E(x)=(3x + 7)^2- 2 (3x + 7)+1
saoirse1:
Și ce se presupune ca trebue sa faci cu aceasta expresie?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Răspuns:
E(x) =(3x+7)²–2(3x+7)+1
E(x)=(3x)²+2×3x×7+7²–6x–14+1
E(x)=9x²+42x+49–6x–13
E(x)=9x²+36x+36
E(x)=9(x²+4x+4)
E(x)=9(x²+2x×2+2²)
E(x)=9(x+2)²
Explicație pas cu pas:
La (3x+7)² se folosește formula de calcul prescurtat (a+b) ²=a²+2×a×b+b²
La al patrulea rand se da factor comun
Iar la al șaselea rand în paranteza e formula de calcul prescurtat :a²+2×a×b+b²=(a+b)²
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Germana,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă