E(x)=(5/x-2+2/x+2-6/x^2-4):(x^2+4/x^2-4 +1)=7/2x
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
E(x)=[5/(x-2)+2/(x+2)-6/(x²-4)]:[(x²+4)/(x²-4)+1=7/2x aducem parantezele la acelasi numitor
numitorul comun este x²-4
E(x)=[5x+10+2x-4-6)/(x²-4)]:(x²+4+x²-4)/x²-4)=7/2x
[7x/(x²-4)]:[2x²/(x²-4)]=7/2x
[7x/(x²-4)]·[(x²-4)/2x²]=7/2x se simplifica
7x/2x²=7/2x
7x·2x²=7·2x²
14x³=14x³
14x³-14x³=0
E(x)=0
numitorul comun este x²-4
E(x)=[5x+10+2x-4-6)/(x²-4)]:(x²+4+x²-4)/x²-4)=7/2x
[7x/(x²-4)]:[2x²/(x²-4)]=7/2x
[7x/(x²-4)]·[(x²-4)/2x²]=7/2x se simplifica
7x/2x²=7/2x
7x·2x²=7·2x²
14x³=14x³
14x³-14x³=0
E(x)=0
Alte întrebări interesante
Istorie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Ed. muzicală,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă