Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Efectuați calculele: a) (2x+3)[5(x-3)-3(x-4)]-4(x+1)² b)(3x-4)[7(x+4)-4(x+6)]-(3x+2)² c)4(2x-1)²-(4x+1)[7(x-4)-3(x-9)] d)(2x+3)[(x-1)²-(x-2)²]-4(x-2)(x+2) e)(2x+5)[(x-2)²-(x-3)²]-4(x+1)(x-1) f) (2x+7)[(x-3)²-(x-4)²]-4(x-3)(x+3) VĂ ROOOOOG AJUTAȚIMĂ DAU COROANA!!!!!!VĂ ROOOG DIN SUFLET❤❤​


Utilizator anonim: VĂ ROOOOOG AJUTAȚIMĂ
Utilizator anonim: VĂ ROOOOOOOOOOOOOOGGGGGG AJUTAȚIMĂ
Utilizator anonim: DAU COROANA
Utilizator anonim: ÎMI RĂSPUNDE ȘI MIE CINEVA
Utilizator anonim: VĂ ROOOOOG RĂSPUNDEȚIMI

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anaat01020304050
7

a) (2x+3)[5(x-3) -3(x-4)]-4(x+1)²=

= (2x+3)(5x-15-3x+12)-4(x²+2x+1) =

= (2x+3) (2x-3) -4x²-8x-4 =

= 4x²-9-4x²-8x-4 =

= -8x-13

b) (3x-4)[7(x+4)-4(x+6)]-(3x+2)² =

= (3x-4)(7x+28-4x-24)-(9x²+12x+4) =

= (3x-4)(3x-4)-9x²-12x-4 =

= 9x²-16-9x²-12x-4 =

= -20-12x = -4(5+3x)

c) 4(2x-1)²-(4x+1)[7(x-4)-3(x-9)] =

= 4(4x²-4x+1)-(4x+1)(7x-28-3x+27) =

= 16x²-16x+4-(4x+1)(4x-1) =

= 16x²-16x+4-(16x²-1) =

= 16x²-16x+4-16x²+1 =

= 5-16x

d) (2x+3)[(x-1) ²-(x-2) ²]-4(x-2) (x+2) =

= (4x²+12x+9)[(x²-2x+1)-(x²-4x+4)]-4(x²-4) =

= (4x²+12x+9)(x²-2x+1-x²+4x-4)-4x²+16 =

= (4x²+12x+9)(2x+5)-4x²+16 =

= 8x³+20x²+24x²+60x+18x+45-4x²+16 =

= 8x³+44x²+78x-4x²+61 =

= 8x³+40x²+78x+61

restul este în imagine

Anexe:
Alte întrebări interesante