Geografie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Efectuati o excursie imaginara in hylea sud-americana:descrieti conditiele de formare a acestei vegetati si lumea organica din desisurile organice ei . VA ROG URGENT !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iGeo
8

Răspuns:

Ohhh ... hylea sau pădurea tropicală umedă în care mereu am visat să ajung!

Să vă mai spun ce bucurie am simțit când am ajuns în Brazilia? Ce poate fi mai frumos decât să fii în jungla în care oamenii nu au ajuns încă? Desigur că este un loc plin de pericole dar sunt specii variate de plante și animale. Vegetația este deasă și din acest motiv pădurea este întunecoasă. Oh, și câte pericole se pot ascunde în ea! Coroanele arborilor formează mai multe etaje. Această pădure este greu de străbătut și datorită lianelor care se întind pe distanțe mari între arbori, creează o țesătură vegetală greu de îndepărtat. Pe sol se găsesc ferigi arborescente. Dintre arbori găsim arborele de cacao, palmieri, acaju, mahon și orhidee. Tot aici găsim Raflesia, renumită pentru floarea ei. Deodată, printre frunze, se auzi un șuierat scurt și...am încremenit. Un șarpe lung de 3-4 metri se uita curios la mine, cu limba scoasă și sâsâind enervant. Doamne, frumoasă mai e natura, dar uneori este atât de înspăimântătoare! Am plecat grăbind pasul, cu ochii ieșiți din cap. Sper sa nu mai am și alte întâlniri cu ,,fioroșii din hylea”.

Știindu-mi norocul, mă așteptam de acum sa mă întâlnesc cu un tigru, o panteră sau un jaguar. Dar soarta mi-a surâs și am văzut cel mai frumos papagal din viața mea. Era la câțiva metri distanță de mine. În jurul meu zburau fluturi viu colorați și colibri mici și agitați. A fost o mare bucurie să ies bine din pădure, dar mai ales să plec cu atâtea amintiri de neuitat.

Am învățat că jungla  este un loc nemaipomenit dar periculos, un loc care trebuie păstrat intact. Cred că pădurea tropicală umedă este un colț de rai!

Mulțumim @agentura00718 pentru ajutor !

Alte întrebări interesante