Ed. tehnologică, întrebare adresată de Alexuk2106, 8 ani în urmă

Elaboreaza un scurt text despre un aliment a carui sursa de proveninenta , e indicata in textul dat , referindu-te la :
▪tipurile de produse care se pot obtine prin prelucrare
▪modalitati de pastrare
▪proprietatile sale organoleptice
▪substante nutritive continute.
Va rog!!! Imi trebuie de o pagina de caiet mic!!! Am scris jumate!!!Nu aveti nevoie de acel text de care spune in enunt , caci eu am ales deja marul.Ce am scries eu este:
MARUL
Acest produs alimentar de origine vegetala are un gust dulce acrisor. Din prelucrarea sa , se pot obtine nenumarate produse culinare precum compotul , gemul , dulceata, placinta, magiun, suc, salata de fructe, dar se poate consuma si fiert sau la cuptor.
Pt. ca acesta sa fie in stare proaspata o perioada mai lunga e timp , e bine sa fie tinut in incaperi intunecoase la max. 18°C..... Continuati voi. Va rog sa urmati in tocmai pasii !!! Acum urmeaza proprietati organoleptice !!!Va rog din suflet!!! Am nevoie pana azi la ora 10:30 dimineata ( peste 3 ore si jumatate). Ofer coroana celui mai bun raspuns + 15 puncte. Multumesc anticipat si va rog cat mai repede !!!
PS: nu-l faceti in bataie de joc , caci raportez ( nu vreau sa fac asta).

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
51
Marul este rosu,uneori are forma sferica alteori in forma de inima,depinde doar de ce mar este.Acesta are samburi ,iar culoare este: Rosu,Verde,Galben,Ionatan.
Merele romanesti le recunoastem dupa aroma intensa .Dieta cu merele romanesti rcomandata de medici este doar fizic si psihic.Un singur mar furnizeaza atatea fibre cat un castron de cereale.
Ne protejeaza de boli ale creierului. Merele contin substante numite fitonutrienti, care ne feresc de bolile neurodegenerative precum Alzheimer si Parkinson.Previn aparitia cariilor dentare, provocate in special de bacterii. Sucul de mar are proprietati antibacteriene. Distruge 80% bacterii. Un mar pe zi ne tine departe de dentist.






Alte întrebări interesante