Limba română, întrebare adresată de dprincessd, 9 ani în urmă

Eseu despre principiile ce stau la baza unei vieti echilibrate

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DanaRozalia
4
   O viață echilibrată inseamnă o viață lungă, pe parcursul căreia ne putem bucura de micile și marile ei placeri, de oamenii ce ne înconjoară, de frumusețile naturii.
  De-a lungul timpului și, pe măsură ce omenirea a evoluat atat din punct de vedere tehnologic cat și din punct de vedere spiritual, conștientizarea faptului ca echilibrul în tot și toate este benefic a s-a raspandit in toate colțurile planetei, a patruns în toate culturile si religiile. De altfel, toate religiile pun accent pe noțiunea de echilibru între trup și suflet, pe cumpătare și pe o viață ferită de conflicte de orice fel.
   Nu există un manual sau un ghid care să ne indrume spre o viață echilibrată, insă studii medicale, studii psihologice de tot soiul, ne ajută in ziua de astăzi să punem cap la cap cațiva pași, pe care, dacă reușim să îi facem în viața noastră cotidiană, ne conduc spre echilibrul mult dorit.
   Astfel, proverbul latin ,, o minte sănătoasă intr-un corp sănătos” accentuează legatura dintre cele doua componente ale ființei. Alimentația zilnică este foarte importantă, calitatea și cantitatea alimentelor consumate, regularitatea meselor zilnice, toate acestea se răsfrang in mod pozitiv sau negativ asupra corpului nostru și, mai apoi, asupra psihicului. 
   Un alt pas important in atingerea echilibrului îl reprezintă, ca o continuare a problemei alimentației, activitatea fizică pe care o desfășurăm. O multitudine de studii ne indică beneficiile acivității fizice realizată regulat asupra corpului nostru.
  Odihna este un alt element ce poate influența drumul nostru spre o viață echilibrată. Omul modern este activ, in continuuă mișcare dar organismul și mintea lui au nevoie de repaos, de refacere, somnul avand efecte miraculoase asupra noastră.
   Nu în ultimul rand însă, trebuie să amintim că, acest echilibru al vieții poate însemna lucruri diferite pentru persoane diferite. Echilibrul este deci, și o chestiune personală, în stransă legătură și cu modul de a gandi al unei persoane, cu capacitatea de a se autoeduca in fața efectelor negative ale stresului asupra noastră ( un alt factor care poate pune în pericol  drumul spre atingerea echilibrului).
   Concluzionand, consider că principiile enumerate mai sus reprezintă principalele căi prin care oamenii pot să ducă o viață echilibrată, insă acest echilibru este o noțiune personală care, pană la urmă, se bazează pe respectul de sine și cumpătare.
   


   
   
  
  
Alte întrebări interesante