Studii sociale, întrebare adresată de Gabriela650, 9 ani în urmă

Exemple poluanti biodegradabili


Gabriela650: Am cerut exempe oameni buni exemplw
Gabriela650: E nu w

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MaryMally
10
Biodegradarea reprezinta descompunerea rapida si naturala a unei substante, prin fenomene chimice.
Un ambalaj biodegradabil este format din molecule care pot fi transformate în molecule mai mici şi mai puţin poluante, transformare care are loc datorită micro-organismelor care trăiesc în mediul natural: bacterii, ciuperci, alge etc. Rezultatul acestui proces de transformare trebuie să fie apa, dioxidul de carbon sau metanul. Gazele naturale rezultate din vegetale precum lemnul, pluta sau bumbacul sunt biodegradabile. Chiar şi materialele plastice pot fi biodegradabile. Originea lor este sintetică sau pe bază de resurse vegetale.

Există diverse tipuri de ambalaje biodegradabile:

•biopolimeri rezultaţi din plante (amidon, celuloză etc); 
•biopolimeri produşi prin polimerizarea chimică care asociază utilizarea materiilor prime regenerabile cu procese industriale de polimerizare; 
•biopolimeri produşi de micro-organisme modificate genetic; 
•polimeri sintetici
Deşeurile de ambalaje biodegradabile trebuie să permită descompunerea fizică, chimică, termică sau biologică pentru ca cea mai mare parte a materialului să se transforme in biomasă şi apă. 
In contrast cu factorii poluanti din apa care necesita o tratare speciala pentru a fi eliminati, exista insa si substante, numite biodegradabile, care nu polueaza mediul. Un produs este numit biodegradabil atunci cand se transforma, se descompune si se elimina in mod natural. Resturile de mancare, hartia si materialele de origina vegetale sau animala, cum sunt bumbacul si lana, sunt biodegradabile; unele produse de curatat sunt de asemenea biodegradabile.
Coronita ?

Gabriela650: Nu am coronita imi place rspunsu dar am cerut exemple
Răspuns de andreeavalentyn
4
Poluantii biodegradabili sunt substante, care se descompun rapid in proces natural..
De exemplu: apa menajera, 


Gabriela650: Mai multe
andreeavalentyn: iti zic cum am eu scris intr-un dosar, dar daca nu-ti e de folos nu stiu ce sa-ti mai dau
andreeavalentyn: Gazele naturale rezultate din vegetale precum lemnul, pluta sau bumbacul sunt biodegradabile. Chiar şi materialele plastice pot fi biodegradabile.
andreeavalentyn: de aici tragi concluzia ca gazele naturale, lemnul, pluta, bumbacul, materialele plastice, amidon, celuloza sunt biodegradabile
andreeavalentyn: sa-mi zici daca iti e de folos
Alte întrebări interesante