Limba română, întrebare adresată de sdjgds, 8 ani în urmă

explica in 60-100 de cuvinte, semnificatia titlului , raportand o la intreaga poezie( poezia: Rapsodii de toamnă de George Topîrceanu) VA ROGG DAU COROANA SI 25 pct​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adelinadaria123
1

Răspuns:

Semnificaţia titlului

În ceea ce privește titlul poeziei „Rapsodii de toamnă” trebuie să menționezi detalii legate de simbolistica acestuia. El nu a fost ales la întâmplare, ci are o deosebită semnificație, oferind o perspectivă inedită asupra sfârșitului existenței uman…

Tema

O analiză completă a oricărui text literar conține în mod obligatoriu informații referitoare la tema abordată în cadrul lucrării analizate. Este important să menționezi faptul că, în cazul poemului „Rapsodii de toamnă”, tema abordată este cea a natu…

Interpretarea versurilor

Recomandăm realizarea comentariului poeziei ținând cont de cerințele enumerate în subiectul de examen. Astfel, în redactarea acestui comentariu nu vei întâmpina dificultăți dacă vei ține cont de fiecare cerință în parte, verificând cu atenție la sfârșit dacă rezolvarea este completă. Nu uita că, în cazul poeziei „Rapsodii de toamnă”, trebuie să comentezi fiecare secvență poetică în parte. Ar fi ideal să reții anumite secvențe din text, pentru a le utiliza ca exemple pe parcursul argumentării fiecărei idei. Este important nu do…

Elemente de prozodie

În ceea ce privește prozodia, este necesar să menționezi numărul de strofe din poezie, dar și numărul de versuri conținute de fiecare strofă. De asemenea, trebuie să observi tipul de ritm și felul rimei (încrucișată, împerecheată, îmbrățișată sau monorimă), însă aceasta poate …

Mărcile eului liric

În cadrul oricărui eseu dedicat unei opere lirice trebuie să menționezi poziția sau perspectiva eului liric față de cele exprimate în cadrul operei. Lirismul poate fi de tip obiectiv sau subiectiv. Mărcile eului liric pot fi, după cum urmează: pronume la persoana întâi singular, verbe la persoana întâi singular, a…

Figuri de stil

Limbajul utilizat de George Topîrceanu în versurile poeziei „Rapsodii de toamnă” conferă o expresivitate deosebită lucrării de față. Această expresivitate se manifestă prin intermediul imaginilor artistice, dar și cu ajutorul figurilor de stil. Trăirile interioare ale eului liric sunt declanșate de asocierea unor semnificații ale cuvintelor folosite cu sens c…

Alte întrebări interesante